torsdag 2 december 2010

Jag vill se ditt ansikte!

Så har då slutligen DO beslutat att det är diskriminerande att förbjuda en elev att bära heltäckande slöja, så kallad niqab. Beslutet är föga förvånande, eftersom något annat skulle ha underminerat själva existensberättigandet för myndigheten som sådan. Hänger ni med? Folkpartiet vill se över lagstiftning för slöja

Mer förvånande är däremot den samstämmiga hyllningskören från socialisthåll som per automatik dyker upp så snart något kan tolkas som ”rasism”, ”främlingsfientlighet” eller ”diskriminering”. Eftersom jag själv har mina ideologiska rötter på vänsterkanten övergår det mitt förstånd hur dessa individer reservationslöst kan hylla religiösa uttryck som alltmer tillåts få tolkningsföreträde i det offentliga rummet – jag kan lova att alla idébärare, från Engels via Marx och Lenin till August Palm och Hjalmar Branting, skulle rotera i sina gravar om de visste vad dessa nutida föregivna ”socialister” sysslar med. Genom att ta ifrån kyrkan dess absoluta makt utvecklades den svenska nationen till vad den varit fram till nyligen – en sekulariserad stat där religionen inte haft något större inflytande över den samhälleliga debatten.

Nu finns det tyvärr bakåtsträvare som har på sin agenda att lyfta fram religionen som maktfaktor – och märkligt nog är dess främsta apologeter de människor som borde stå främst på barrikaderna och försvara det samhälle våra förfäder med stor möda och många uppoffringar byggt upp. Det är en utveckling som är djupt oroande, och lika oroande är att dessa apologeter inte verkar vara medvetna om vilkas ärenden de går. I sin iver att framstå som ”goda” människor inser de inte att de banar väg för krafter som – om de skulle få makt – per omgående skulle tysta de som inte har den rätta övertygelsen.

Min uppmaning är att stå upp för de värden som kännetecknar en demokratisk nation – allas lika värde och frihet från religiösa påfund som vill begränsa individens yttrandefrihet. Låt religionen förbli en privatsak som är underordnad landets sekulariserade lagar vilka gäller lika för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I denna blogg är det högt i tak, vilket innebär att en fri debatt eftersträvas. Några förbehåll finns dock: personliga påhopp samt rasistiska och fascistiska kommentarer publiceras inte, liksom politiskt korrekt struntprat.