tisdag 24 augusti 2010

Skottpengar i Malmö?

Så har det då hänt igen - någon har roat sig med att beskjuta bussar i Malmö. För en tid sedan chockerades vi av de frekventa rapporterna om stenkastning - nu verkar det hela tiden eskalera. Enligt polisen är det "lättare vapen" (luftgevär eller soft air-gun) som använts, men utvecklingen är oroande - det är inte alltför långsökt att tro att det kommer att sluta med att riktiga skjutvapen används.

I bästa fall rör det sig om "ungdomar på glid" som har inspirerats av diverse filmer eller videospel där våldet förhärligas och som får en kick av detta destruktiva beteende. I värsta fall ser vi början till ett strukturellt problem som är nytt för Sverige.

I vanlig ordning dyker diverse vänsterbloggar upp som med sin sedvanliga strutsmentalitet yrar om "rasister" som kommer att koppla ihop beskjutningen med invandrarungdomar. Helt i enlighet med kommunistisk tradition förklaras händelserna med de ökande klyftorna i samhället, vilka mer eller mindre tvingar folk att ta till dessa drastiska åtgärder för att göra sin röst hörd. Tills vi vet mer om vilka som ligger bakom beskjutningen finns det all anledning att ligga lågt med spekulationer, även om tidigare händelser för tankarna till vissa grupperingar.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vi-har-aldrig-sett-nagot-liknande_5178713.svd

2 kommentarer:

  1. Håller fullständigt med dig

    SvaraRadera
  2. Klart som korvspad för alla vanliga människor att detta är ett resultat av den generösa flykting- och invandringspolitiken. Det är liksom ingen slump att det är just i Malmö och Södertälje som den här typen av saker händer.

    SvaraRadera

I denna blogg är det högt i tak, vilket innebär att en fri debatt eftersträvas. Några förbehåll finns dock: personliga påhopp samt rasistiska och fascistiska kommentarer publiceras inte, liksom politiskt korrekt struntprat.